Back to top
Share

Partnereink

ADIDAS

Az egyik legrégebbi partnerünk, a Magyar Olimpiai Csapat 1968 (!) óta visel adidas sportruházatot.

Büszkék vagyunk erre a példátlan, történelmi kapcsolatra, mint ahogyan arra is, hogy Magyarország egyike a mindössze öt, adidas által öltöztetett nemzeti olimpiai csapatnak a világon.

A mindenki által jól ismert háromcsíkos márka mottója: „only the best for the athlete”, azaz a sportolóknak csakis a legjobbat – „egészen véletlenül” mi is pont így gondoljuk.

Hozzánk hasonlóan az adidas is hisz a sport összetartó erejében, amely nemtől, életkortól, származástól, foglalkozástól függetlenül kovácsolja olyan szuper közösségekké az embereket, mint amilyen például az adidas Runners.

BÉRES

A Béres Gyógyszergyár ékes bizonyítéka a tradíciók és a folyamatos megújulás sikeres együttműködésének, és egy család generációkon átívelő összetartásának.

A Béres a ’90-es évek elején csatlakozott először a Magyar Olimpiai Csapat partneri köréhez, azóta vitaminkészítményeik az olimpiákra utazó sportolóink és az egészségükre vigyázó szakemberek nélkülözhetetlen kísérői.

A betegségmegelőzés és a gyógyító munka segítése a Béres számára nem jótékonykodás, hanem misszió. A Béres Alapítvány támogatására szinte a Béres Rt. megalapításától kezdve számíthatnak a rászorulók és a különböző betegellátó intézmények. Emellett fontos számukra a társadalom tágabb értelemben vett jóléte is, hiszen számos oktatási, tehetséggondozási és kulturális programot támogatnak, határon innen és túl.

COOP

Magyarország második legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi hálózata 1996 óta áll a Magyar Olimpiai Csapat mellett, emellett elkötelezett támogatói a magyar kézilabda- és vízilabdasportnak is.

Az üzletlánc számára a társadalmi felelősségvállalás nem pusztán kommunikációs célú alkalmi jótékonykodás, hanem a szervezeti kultúra szerves részét képező, természetes szemléletmód. Így a sporton kívül a COOP kiáll a nemzeti identitás és a kulturális értékek megőrzését célzó kezdeményezések mellett is, aktívan tesz a hátrányos helyzetű emberek életkörülményeinek javításáért a COOP Segély Alapítványon keresztül, valamint évente megrendezésre kerülő szakmai rendezvényével, a COOP Rally-val segít felhívni a figyelmet a hazai élelmiszertermelésre és a minőségi magyar termékekre.

DANUBIUS HOTELS

A dunaparti Danubius Hotel Helia wellness-részlege 1990 óta idős olimpiai érmeseink törzshelye, jó hangulatú, baráti beszélgetések, anekdotázások és persze a ráérős „brüggölések” helyszíne. A szálloda sportrajongó személyzete még egy külön fotó- és autogramfalat is összeállított az uszodában valaha megfordult neves bajnokok tiszteletére.

HUNGUEST HOTELS

A Hunguest kényelmes szállodáiban számos sportági szakszövetség válogatott csapatai és szakembergárdája megfordult már a Magyar Olimpiai Csapattal 1993 óta fennálló együttműködésnek köszönhetően. Legyen szó edzőtáborról, verseny utáni rekreációról, szakmai konferenciáról vagy továbbképzésről, alig akad az országnak olyan régiója, ahol a Hunguest szállodák ne kapcsolódtak volna be valamilyen formában a magyar sportéletbe.

MASPED

Bevalljuk, a szállítmányozás és a logisztika nem tartozik a kedvenc, olimpiai előkészítő feladataink közé. Még szerencse, hogy a MASPED 2015-ben a fedélzetünkre lépett és azóta olyan gondossággal kezelik raktárainkat és olimpiai szállítmányainkat, mint a sajátjukat. Vitorláshajó, orvosi műszer, irodafelszerelés – minden időben, szabályosan eljut a rendeltetési helyére. A vámkezeléshez kapcsolódó adminisztrációs útvesztőben pedig igazi harcostársakként küzdünk együtt…

NEMZETI KÖZMŰVEK

Az energiaszektor valamilyen formában mindig is jelentős részt vállalt a magyar sport fejlődésében, és az ágazat egy-egy jelentős képviselője az ötkarikás mozgalom partnerei között is fel-felbukkant.

Az NKM a Magyar Olimpiai Csapat legfiatalabb partnere, 2019-ben csatlakozott az olimpiai családhoz. Büszkék vagyunk rá, hogy az együttműködésünk fontos szerepet tölt be a vállalat társadalmi felelősségvállalási stratégiájában.

Az NKM az MVM csoport része, amely kiemelt figyelmet fordít az innovációt, a környezetvédelmet, az energiahatékonyságot és a megújuló energia bevezetését szolgáló tudományos, ismeretterjesztő és tehetségkutató kezdeményezések támogatására. Ezen felül azonban a kultúra – elsősorban a zene- és szépművészet – valamint a sport is fontos részét képezik a CSR portfóliójuknak.

OTP Bank

Minden csapat mellé kell egy megbízható pénzügyi partner. A Magyar Olimpiai Csapat számára ezt a biztos hátteret 2013 óta az OTP biztosítja. Az OTP csoport hisz az összjátékban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az olimpiai csapat mellett a kézilabdát és a labdarúgást is támogatja, legyen szó akár klubokról, akár rangos hazai és nemzetközi sporteseményekről. Sőt, a Bozsik-program keretében még saját utánpótlás-nevelő tevékenységet is folytatnak.

Közösségi szerepvállalásukban a sport mellett kiemelkedő szerepet kap a kultúra támogatása is, ezen a téren talán az OTP által kezelt és finanszírozott Prima Primissima díj a legismertebb. Az esélyegyenlőség elősegítése érdekében számos humanitárius és szociális alapítvánnyal, szervezettel is együttműködnek.

POSTA BIZTOSÍTÓ / POSTA ÉLETBIZTOSÍTÓ

Az olimpiai eseményeken résztvevő csapatok utazás alatti biztonságára, valamint a poggyászaik – különösen a kényes sportfelszerelések – épségére 2012 óta a Posta Biztosító vigyáz. Tisztában vannak vele, hogy az élsportolókkal olykor nem mindennapi balesetek is történhetnek, ezért külön a számukra kidolgoztak egy speciális sportsérülés biztosítást is, sőt, a versenyzők mellett dolgozó orvosok, egészségügyi szakemberek felelősségbiztosításáról is gondoskodnak.

SCITEC

A versenysportban kulcsfontosságú szerepe van a táplálkozásnak, de a nem mindennapi fizikai terhelés mellett az élsportolóknak gyakran szükségük van némi pluszra. A Scitec 2015 óta látja el a Magyar Olimpiai Csapatot minőségi sporttáplálékkiegészítőkkel, amelyek olyan szigorú ellenőrzéseken és laborvizsgálatokon esnek át, hogy a világon bármely gyógyszergyár megirigyelhetné. A Scitec és az olimpiai csapat sikeres együttműködésének a titka a személyre szabott termékösszetétel, hiszen a sportolók igényei sportágtól és egyéntől függően is nagyon különbözőek – kinek egy sérülés utáni rehabilitációban, kinek a versenyek utáni gyorsabb regenerálódásban, kinek a fogyásban vagy éppen a megfelelő izomtömeg elérésében segítenek.

SZERENCSEJÁTÉK

Az „SZRT” 1992-ben csatlakozott először a Magyar Olimpiai Csapat partneri köréhez. Azóta volt, hogy éppen külön-külön, és volt, hogy újra együtt dolgoztunk a sportsikerekért. A Szerencsejáték Zrt. mindenesetre évtizedek óta folyamatosan kíséri, segíti a magyar sportot, és hogy ez mennyire is fontos számukra, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a szerencsejátékokból befolyó játékadó kétharmadát a hazai kultúra mellett a sportra fordítják. Ezen kívül saját nonprofit leányvállalatukon keresztül egészségügyi, oktatási és ifjúságvédelmi programokat is szerveznek, támogatnak.

2019-ben újra keresztezték egymást útjaink, mi pedig büszkék vagyunk erre a régi-új kapcsolatra.

TELEKOM

A magyar távközlési vállalat már rögtön a megalakulása évében, 1991-ben az ötkarikás mozgalom mellé állt, akkor még Matáv néven. Azóta sok víz és márkanév lefolyt a Dunán, voltunk együtt Westel-esek és T-Mobile-osok, és szerencsére a Telekom és a Magyar Olimpiai Csapat jó kapcsolata azóta is töretlen.

A legszerethetőbb hazai zenei fesztiválok, a csapatsportok és az olimpikonok mellett a Telekom a szabadidősport lelkes támogatója is, a ’90-es évek végétől a Vivicittá városi futóverseny névadó szponzora.

TOYOTA

A Toyotával való kapcsolatunkat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság globális partneri programjának köszönhetjük, amelyhez a Toyota 2015-ben csatlakozott. A magyar együttműködés 2017-ben kezdődött.

A Toyota nemcsak az olimpiai mozgalom fő mobilitási partnere, hanem elkötelezett a játékok fenntarthatóságának javítása és károsanyag-kibocsátásának csökkentése mellett is. Ennek szellemében a mi flottánk is – amelynek több mint 80%-át olimpikonok használják – nagyrészt Toyota hibridekből áll.