2021 04 22 ovs thumbnail 02 scaled
2021. 05. 03.

Virtuális vizeken: ötkarikás digitális versenysorozatot indít a NOB

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság öt nemzetközi sportszövetséggel és több játékkiadóval kötött megállapodást, hogy egyedülálló módon ötkarikával fémjlezett virtuális versenysorozatot (Olympic Virtual Series, OVS) indítson.

Gran Turismo és eBaseball Powerful Pro Baseball 2020 a “virtuális olimpián”. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság öt nemzetközi sportszövetséggel és több játékkiadóval kötött megállapodást, hogy egyedülálló módon ötkarikával fémjelzett virtuális versenysorozatot (Olympic Virtual Series, OVS) indítson.

Az első ilyen sorozatot még a tokiói olimpia előtt rendezik május 13-ával kezdődően, egészen június 23-ig. Az új kezdeményezéssel a virtuális sport és az esport lelkes rajongóit akarják megcélozni.

A sportolásra való buzdítás, az olimpiai értékek népszerűsítése és a fiatalság megszólítása kiemelten fontos a NOB stratégiájában.

Az első virtuális olimpiai versenysorozatban a Baseball és Softball Világszövetség (WBSC), a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI), az Evezős Világszövetség, a Vitorlás Világszövetség és a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) vesznek részt.

Ennek megfelelően virtuális kerékpározásra, baseballozásra, vitorlázásra és autóversenyzésre is lehetőség nyílik.

(olympic.org, fotó: IOC, UCI, Screen Rant)

#Olimpia #Tokyo2020 #IOC