L BX Mmmdw
2022. 02. 14.

Ádóért szólt a Magyar Himnusz Pekingben - nagyinterjú

Liu Shaoang hétfőn este átvette a pekingi téli olimpián a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében nyert történelmi aranyérmét. A téli játékokon szokás szerint nem a verseny után közvetlenül, hanem másnap, az úgynevezett Medál Plázában kapják meg a dobogósok az érmeiket.

Mivel a pekingi játékokon három olimpiai falut építettek ki a szervezők, ezért az éremceremóniát nem egy helyszínen rendezik, azonban óriáskivetítőn mindenki követheti az eseményt.

2 Pw VJ6g

A short trackesek versenyeinek Peking a házigazdája, ezért a kínai fővárosban, a Madárfészek és a Vizes Kocka szomszédságában építették ki az éremátadó "plázát", ami valójában egy téren felállított színpad, néhány lelátóval, kiszolgálóépülettel.

Liu Shaoangnak Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Sportolója a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként adta át az aranyérmet.

EOLXG1gw

Ádó három érmet nyert Pekingben, 500 méteren aranyat, a vegyes váltóval és 1000 méteren bronzot, 1500-on pedig 4. lett. A férfi váltóval, amellyel Phjongcshangban aranyérmes lett, ezúttal nem jutott be az A döntőbe.

A 23 esztendős sportoló eddig három alkalommal írt sporttörténelmet: sorrendben phjongcshangi váltóaranyával, mint első magyar téli olimpiai aranyéremmel, majd pekingi egyéni érmével - ami először bronz -, és egyéni aranyával. Kétszeres arany- és kétszeres bronzérmesként minden idők legeredményesebb magyar téli olimpikonja. A Ferencváros versenyzője nyerte nemzetünk 184. olimpiai bajnoki címét.

A Magyarock nagyinterjúja az alábbi képre kattintva tekinthető meg. A bajnokot Gundel Takács Gábor, a Magyar Olimpiai Csapat sajtóattaséja kérdezte.

(Fotó: Magyarock/Molnár Ádám)

#Peking2022 #Shorttrack