Bohus borito
2020. 11. 09.

A világ Bohus szemmel

Világbajnoki bronzérmes, kétszeres olimpikon úszónk, Bohus Richárd nem csak a medencében klasszis: fotósként is roppant tehetséges. Ricsit arra kértük, mutassa meg 10 kedvenc képét a Magyarock olvasóinak, és mesélje el, hogyan készültek azok.

Világbajnoki bronzérmes, kétszeres olimpikon úszónk, Bohus Richárd nem csak a medencében klasszis: fotósként is roppant tehetséges. Ricsit arra kértük, mutassa meg 10 kedvenc képét a Magyarock olvasóinak, és mesélje el, hogyan készültek azok.


A Kavicsos-tó, de akár a magyar Maldív-szigeteknek is nevezhetnénk. A Szigetszentmiklóson található tavat a barátaimmal nemrég fedeztük fel. Számomra hihetetlen volt, hogy Budapest határában ilyen rejtett kincsek vannak.


Talán az egyik kedvenc képem, amit valaha készítettem. Gyönyörű naplementék vannak Budapesten, viszont kevés olyan alkalom van, amikor nálam van a gépem, és meg tudok állni, hogy megörökítsem ezeket a pillanatokat. Szerencsére ezúttal mind a három tényező teljesült.


Miamiban készült a kép az egyik edzőtáborunk pihenőnapján, a tengerparton. A móló felújítás miatt le volt zárva, mert pár hónappal érkezésünk előtt ott pusztított a Michael hurrikán, ami elég nagy károkat okozott Florida partjain.

Ezt a fotót Los Angeles szívében lőttem, ahol egy parkolóház tetejéről indítottam el a drónomat, majd bejártam az egész környéket. Szép képek készültek, viszont a földet érés nem zajlott zökkenőmentesen. Az akkori telefonomnak nem működött jól a GPS-e, ezért egy másik parkolóház tetején kezdett el ereszkedni a drón, de időben realizálódott bennem, hogy rossz helyen vagyok, így még tudtam korrigálni a problémát.


Az egyik első képem, ami úgy igazán tetszett. Épp ezelőtt műtötték meg a vállamat, ezért az edzéseket csak a szárazföldről tudtam követni. Megörökítettem minden pillanatot az akkori tréningek közben, és ezt a korszakot ehhez a képhez tudom kötni a leginkább.

Arizona mindig is nagyon közel fog állni a szívemhez, nagyon pozitívan csalódtam, amikor odaköltöztem. Erre jó példa a híres Horseshoe Bend, ahol a Colorado folyó egyik kanyarulata található. Számtalanszor voltam itt, és újra meg újra elállt a lélegzetem. Az ember nehezen tudja felfogni a természeti csodákat, amiket Arizona tud mutatni.


A kép Balin készült a Monkey Temple-ben, ahol a kis szemtelen barátaink szórakoztattak minket. Itt viszonylag kedves majmokkal találkoztunk, bár az egyik megharapott, miután ellopta a dezodoromat és a torokfertőtlenítő cukorkákat a táskámból.


Ez a kép szintén Balin készült az Uluwatu Temple mellett, ahol a helyiek az úgynevezett Kecak tűztáncot adják elő, ami a hindu Ramayana egyes meséit mutatja be.


A tökéletes mexikói naplemente. Számtalan helyen voltam már a világon, de kevés naplemente tudta ezt felülmúlni.


Cozumel partján tudtam elcsípni ezt a kalózhajót, amely egyenesen Kolumbiából érkezett Mexikóba. Az óceán jellegzetes kék színe pedig magáért beszél.

Ricsi további képeit megtaláljátok az Instagramon: @briczi @bricziphoto

(Fotók: Bohus Richárd, portré: Magyarock/Nagy Weiner Attila)

#Tokyo2020 #Úszás