Ado repter
2022. 02. 02.

Ádó is csatlakozik a pekingi csapathoz

Öt negatív teszt teljesítése után kedd este Isztambulon át végre elutazhatott Pekingbe a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang is.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai válogatott már január 27-én megérkezett a pekingi ötkarikás játékokra, azonban nem utazhatott a csapattal a korábban pozitív COVID-tesztet produkáló Liu Shaoang és Varnyú Alex.

Ádónál azóta öt egymást követő napon negatív tesztet mutatott a műszer, így kedden, február 1-jén ő is a csapat után repülhetett. Alex ötödik negatív tesztje a napokban várható. Utána ő is csatlakozhat a többiekhez, akik már a verseny helyszínén készülnek és jó hangulatban, erőtől duzzadva róják a köröket.

Short edzes


A csapat edzéséről készült galériát itt tekinthetitek meg.

A játékok már szerdán megkezdődtek a curling vegyes párosok csoportküzdelmeivel, és a szánkósok is hivatalos edzésen ismerkednek a jégcsatornával.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók először február 5-én lépnek versenyen jégre. Ezen a napon a női 500m, illetve a férfi 1000m selejtező futamát rendezik. Vegyes váltóban már érmet is osztanak.

A magyar vonatkozású részletes programot itt találjátok.

(A nyitóképen balról: Liu Shaoang, Tóth Szabolcs (csapatorvos) és Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, fotó: Magyarock)#Peking2022